Propaan

Is een bijproduct van de raffinage van aardgas en aardolie. Zowel (bio)propaangas als butaangas behoren tot de zogenaamde groene energiebronnen: zuinig en milieuvriendelijk. Ze zijn LPG’s (liquefied petroleum gas) en kenmerken zich voornamelijk door hun lage CO- en zwaveluitstoot en een minimale roetafzetting.
Toepassingen

Propaan wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Veel mensen gebruiken het waarschijnlijk onbewust. Iedereen kent ze wel; de terrasverwarmers, BBQ’s, vuurtafels, allemaal toepassingen die een gasfles gebruiken waarin propaangas zit. Daarnaast gebruiken we het voor het verwarmen van huizen door middel van een propaangastank bij de woning.
Veiligheid

De veiligheid van installaties op propaangas wordt gegarandeerd. Dergelijke installaties dienen te voldoen aan strenge normen, bepaald door FEBUPRO, Federatie van Butaan en Propaan. Zij groeperen de distributeurs van vloeibare petroleumgassen van België en van het G-H Luxemburg, alsook verschillende ondernemingen die zich gespecialiseerd hebben in activiteiten verbonden aan de distributie van LPG. De kwaliteit van de componenten en de installaties wordt gegarandeerd door het CERGA kwaliteitslabel voor gasinstallateurs.Voor meer informatie:

Cavagna

De Cavagna Group is een toonaangevende producent van materialen en onderdelen voor het beheren van gecomprimeerde
gassen (voor energie, alternatieve brandstoffen, medische en industriële toepassingen, e.d.). De groep bestaat uit negen verticaal geïntegreerde productiebedrijven in Italië en negen anderen verspreid over de vijf continenten.

De Cavagna Group verkoopt wereldwijd in meer dan 145 landen, via een distributienetwerk dat bestaat uit vijftien extra distributiebedrijven, volledig in eigen beheer. Het beschikt over goede zakelijke relaties met vooraanstaande olie‐ & gasbedrijven, OEM fabrikanten in de automotive sector en fabrikanten van gasflessen en ‐applicaties. Dit alles maakt de Cavagna Groep een echt betrouwbare partner voor het optimale gebruik van gas, in termen van prestaties, 
veiligheid en betrouwbaarheid, in uiteenlopende toepassingen.

Kijk voor meer informatie op: www.cavagnagroup.com

 

Voor meer informatie, zie onze praktische opstellingen: Productopstellingen

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

We gebruiken uw e-mailadressen uitsluitend om u toe te voegen aan de verzendlijst van onze (maandelijkse) nieuwsbrief. Deze gegevens worden uitsluitend in onze verzendlijst bijgehouden en voor geen enkel ander doel gebruikt dan voor het versturen van onze nieuwsbrieven.

Hartelijk dank voor uw aanmelding. U hoort zo snel mogelijk van ons