Wednesday 16th August 2023


Stralingspanelen warm water.


Evenveel comfort, maar toch een energiebesparing van +/- 30% t.o.v. andere verwarmingssystemen

Ook voor het verwarmen en koelen van niet-residentiele gebouwen op lage temperatuur kan u bij Soper, divisie Soperheat terecht. Onze Stralingspanelen berusten op het principe van zonnestraling, evident aan de wijze waarop de zon reeds miljoenen jaren de aarde verwarmd. De Soper stralingspanelen, aan de bovenzijde geïsoleerd, stralen wanden, vloer, objecten en personen in de ruimte aan. Deze absorberen de warmte en wordt afgestaan aan de langs strijkende lucht.

Doordat alle omgeven lichamen zijn verwarmd staat ons lichaam hieraan geen warmte meer af. Mede hierdoor, en doordat ons lichaam wordt aangestraald, wordt dit als zeer behaaglijk ervaren. Bij gelijkblijvend comfort ten opzichte van andere verwarmingselementen mag de ruimtetemperatuur 3°C lager worden ingesteld. Dit laatste betekent een energiebesparing van ± 30%. De panelen kennen geen mechanische systemen. Dit betekent dat er geen onderhoud nodig is en het een grote mate van bedrijfszekerheid krijgt.

Stralingspanelen water, volledig uit aluminium en op maat gemaakt.







Het ECO stralingspaneel is opgebouwd uit een veelvoud van 2 buizen met een dubbel omgezet aluminiumprofiel, waardoor het een zeer grote stijfheid verkrijgt. Doordat de watervoerende buizen en beplating uit een geheel zijn gemaakt is er geen sprake meer van overgangsweerstanden. Dit komt weer ten goede aan de afgiftecapaciteit. En doordat de stralingspanelen geheel uit aluminium zijn vervaardigd zijn deze stralingspanelen naast verwarmen (volgens EN 14037) ook uitstekend geschikt voor koeling (volgens EN 14240).

Isolatie:
Het stralingspaneel wordt aan de bovenzijde geïsoleerd met een 50mm dik mineraal wol-deken met folielaag. Op deze manier wordt ongewenste straling naar boven geminimaliseerd. Het isolatiemateriaal voldoet aan de brandklasse A1 volgens de EN 13501

Afwerking:
De stralingspanelen worden standaard afgewerkt in de kleur RAL 9002. Daarnaast kunnen de stralingspanelen tegen een geringe meerprijs worden afgewerkt in iedere gewenste RAL kleur.

Specifieke voordelen van Aluminium ECO stralingspanelen t.o.v. stalen stralingspanelen.

Recycleerbaarheid:

Aluminium staat op nummer één van de meest recycleerbare producten. Aluminium blijft zijn eigenschappen volledig behouden bij recycling.

Gewicht:
Met een soortelijk gewicht dat een derde bedraagt van dat van staal, is aluminium veel lichter.

Geleidend vermogen:
Aluminium is een zeer goede warmtegeleider. Het geleidt warmte 4x beter dan staal. Daarom wordt aluminium op grote schaal toegepast voor warmings- en koelsystemen.

Breed toepassingsgebied:

Aluminium stralingspanelen zijn toepasbaar in vochtige ruimtes (o.a. zwembaden en tuinbouwkassen). Aluminium stralingspanelen zijn tevens geschikt voor toepassingen in de agrarische sector (o.a. in varkensstallen en pluimveebedrijven).

Transporten:
Men heeft minder dan wel kleinere stralingspanelen van aluminium benodigd dan stalen uitvoeringen. Dit vraagt weer minder energie bij transport hiervan.


  • Kan ook voor koeling worden gebruikt

  • Geen lucht-en stofverplaatsing


  • Geen geluidsproductie

  • Combineerbaar met LED-verlichting


Toepassingen:
Evenementenhallen, Carwash, Hangars, Distributiecentra, Productiehallen, Sporthallen, Magazijnen

Culturele centra, Brandweerkazernes, Drukkerijen, Werkplaatsen, Showrooms.





  • Metalen klimaatplafond (gesloten, eiland of hybride)

Ons Klimaatplafond is een verlaagd metalen systeemplafond opgebouwd uit metalen of aluminium plafondpanelen. Deze plafondpanelen worden voorzien van watervoerende klimaatelementen om een ruimte te kunnen verwarmen en / of koelen. De plafondpanelen worden voorzien van een isolatiepakket, wat er tevens voor zorgt dat er een hoge geluidsabsorptie wordt gerealiseerd. De aan-en afvoer van ventilatielucht gebeurd via in het plafond geïntegreerde roosters.

Op deze wijze verkrijg je met ons Metalen Klimaatplafond één product voor het verwarmen, koelen en ventileren van de ruimte. Kenmerkend voor ons Metalen Klimaatplafond is dat ons watervoerend element bestaat uit één stuk geëxtrudeerd aluminium.

Toepassingen:
Openbare gebouwen, Kantoren, Klaslokalen, Productiehallen, Sporthallen, Ziekenhuizen, Culturele centra, Brandweerkazernes, Showrooms.

  • Exclusief

Almo Climate BV is onze partner voor de Belgische markt, al meer dan 50 jaar ontwikkeld, produceert en monteert ( indien gewenst ) Almo stralingspanelen, lamellen- en klimaatplafonds in eigen beheer waardoor we een optimale kennis en flexibiliteit bieden aan onze klanten.

Meer informatie of advies? Wij denken graag met je mee over de efficiëntste methode om uw gebouw te verwarmen

Start vandaag jouw besparing !!